Tele van a lakás állatszőrrel

Tele van a lakás állatszőrrel? 4 praktika, amit minden gazdinak ismernie kell!

Ahol benti háziállatot tartanak, ott elkerülhetetlen, hogy szőr legyen a házban. A meleg időszakban szinte folyamatosan hullik kedvenceink szőre, amivel a legtöbb gazdi biztos tisztában van. Azzal a pár praktikával már kevésbé, melyekkel könnyedén megszabadulhatunk az elhullajtott bundától.

A makacs szőrcsomóktól jobb mielőbb megszabadulni és ezekkel a praktikákkal biztosan sikerrel fogsz járni.

Állatszőr eltávolítás

Ha a Te kedvenced is hullatja a szőrét, akkor a megszokottnál is sűrűbben kell takarítanod a házban. A legegyszerűbb megoldást egy egyszerű gumikesztyű jelenti: ha szárazon végighúzod a szöveten, akkor magához vonzza a szőr nagyját. Az összetapadt szőrcsomót pedig már kézzel is fel tudod szedni.

Tele van a lakás állatszőrrel

Igaz, hogy rengeteg állatszőrporszívót lehet rendelni az interneten, de ami valóban jól működik, annak igen borsos ára van. Néhány gazdi a vizes mosogatószivacsra esküszik. Csak végig kell vele törölni a szőrös felületet és a szivacs szépen összegyűjti a szőrszálakat.

A ruhádról is eltávolíthatod

A gazdik ruhája sem ússza meg a szőrtengert. A legpraktikusabb tisztítóeszköz ezer Forint alatt is megvásárolható a boltokban és a barkácsáruházakban. Az erre a célra szolgáló ruhakefe a szöszöket és a szőrszálakat is eltünteti a ruháról.

Alkalmazható még a szösztelenítő henger, vagy ha ezeket nem találod és sietsz valahova, akkor egy hétköznapi ragasztószalag is jó szolgálatot tehet.

A kulcs a megelőzésben rejlik

Ha kedvencednek feljárása van a kanapéra, vagy az ágyra, akkor elkerülhetetlen, hogy szőrcsomók jelenjenek meg. A legegyszerűbb a megelőzés: teríts le egy törülközőt, vagy egy régi lepedőt. Ezeket sokkal könnyebb eltávolítani és ki is lehet őket most.

Arra ügyelj, hogy a mosás előtt alaposan rázd ki belőle a szőrt, hogy kevesebb kerüljön belőle a mosógépbe.