Megdöbbentő igazságok a macskák viselkedési szokásairól. Valójában mit miért csinálnak?

Ha azt gondolnád, mindent tudsz a macskákról, évek óta figyelgeted kis kedvenced viselkedését és úgy érzed már teljesen kiismerted, tévedsz! Megmutatjuk neked, hogy az egyes macska-viselkedésformákról mit gondolnak a szakértők és leleplezzük azt is, mit is jelentenek valójában.

1. Ugrás előtt az égnek emeli a hátsóját, és billegeti:

A “szakértők” szerint: ezzel a mozgással pozicionálják magukat a tökéletes támadáshoz.

A megdöbbentő igazság: a macskáknak műholdas jeladó van a fenekükben, amit rendszeresen újra kell kalibrálni, hogy fenntarthassák a kapcsolatot anyabolygójukkal.

2. Ide-oda gurulnak a szőnyegen:

A “szakértők” szerint: a cica játszani hív téged.

A megdöbbentő igazság: kínai kaját evett, és vonaglik a fájdalomtól. Ne adj neki több csípős csirkét!

3. A macskád rád pislog:

A “szakértők” szerint: ha rád néznek, és lassan becsukják a szemüket, majd újra kinyitják, az a bizalom jele.

A megdöbbentő igazság: a cicád szeme túl érzékeny a fényre, és azt akarja veled közölni, hogy ideje lenne már egy új Ray Bant venned neki. Mert ízlése is van.

4. Az arcodba tolja a fenekét:

A “szakértők” szerint: egymás fenekének szaglása teljesen normális a macsekok között, ez annyit jelent, mintha azt mondaná neked, szia, meg szeretnélek ismerni.

A megdöbbentő igazság: a macskád épp most nyalogatta magát tisztára, és el akar vele dicsekedni. Mondd neki, hogy “szép fenék cica, szép munkát végeztél”, és abba fogja hagyni.

5. Tökéletes kör alakban alszik:

A “szakértők” szerint: így tudja a legjobban megőrizni a testmelegét.

A megdöbbentő igazság: az idő ciklikus, és ezt a macskáknál senki sem tudja jobban. Ha egy macskát ilyen alakban látsz aludni, az azt jelenti, hogy a világ hamarosan véget ér, és átadja a helyét valami nagyobbnak és sokkal borzalmasabbnak.

6. Dagaszt a mancsaival:

A “szakértők” szerint: újszülöttként így préselték ki a tejet a mamájuk emlőiből, ebből a korukból maradt meg ez a szokás. Alvás előtt még néha ösztönösen dagasztani kezdenek.

A megdöbbentő igazság: A macskád meglátott egy főzősulis hirdetést, és szeretne pitét sütni. Elő azzal a pénztárcával!

7. Úgy ül, mint egy vekni kenyér:

A “szakértők” szerint: azért húzza maga alá a mancsait, mert így érzi magát biztonságban, és így tudja megtartani a testhőmérsékletét.

A megdöbbentő igazság: a macskád meg van sértődve rád, amiért nem írattad be a főzősuliba, és most úgy próbál meg lelkiismeret furdalást kelteni benned, hogy úgy fekszik, mintha egy vekni kenyér lenne.

8. Felemeli az egyik lábát mosakodás közben:

A “szakértők” szerint: így tudja magát a leghatékonyabban tisztára nyalogatni.

A megdöbbentő igazság: Felejtsd el a főzősulit, most éppen csellózni szeretne. Ez már kicsit drágább mulatság lesz, látod, jobban jártál volna, ha beíratod abba az iskolába.

9. A pociját mutatja neked:

A “szakértők” szerint: a fedetlen has a bizalom jele.

A megdöbbentő igazság: ez egy csapda, nehogy bedőlj neki! Tudja, hogy nem tudsz ellenállni, és meg akarod majd simogatni, de amint hozzáérsz, rád fog támadni, és biztos, hogy elkapja a kezed.

10. Hatalmasra nyitott szemekkel bámul a semmibe:

A “szakértők” szerint: a macskák érzékei nagyon fejlettek. Valószínűleg egy bogarat látott, vagy egy porszemet.

A megdöbbentő igazság: szörnyű, csupasz démonok érkeztek a mi dimenziónkba, és csak a macskák látják őket. Fuss az életedért!

11. Dobozban alszik:

A “szakértők” szerint: az ilyen zárt terekben, ahol semelyik irányból nem érheti őket meglepetés, biztonságban érzik magukat.

A megdöbbentő igazság: a macskád épp most megy át egy kapuzárási pánikon. Azért ül a dobozban, mert szerinte egy mozambiki utazás igazán jó lenne a látóköre szélesítésére. Ragaszd le a dobozt, és irány a légiposta!

12. Amikor rád kapaszkodik, és harapdál:

A “szakértők” szerint: a macskák egyszerűen így játszanak.

A megdöbbentő igazság: a macskád fejlett érzékeivel észrevette, hogy a karodba egy microchipet ültetett a kormány, ami épp készül megsemmisíteni önmagát, így azonnal el kellett távolítani. Próbálj meg pihenni és megnyugodni, a macska épp megmenti az életed.

13. Az ablakban ücsörög és beszélget a madarakkal:

A “szakértők” szerint: a csevegés egy vadászatot megelőző mozzanat.

A megdöbbentő igazság: a macskád igazából egy madár, és szeretne a többi madár haverjával lógni. Hogy nem vetted észre, hogy madarat hoztál haza macska helyett? De bolond vagy.

14. A számítógépeden trónol, amikor dolgoznod kéne:

A “szakértők” szerint: a macskák imádják a meleg helyeket, és a bekapcsolt laptop jó meleg.

A megdöbbentő igazság: a macskád pontosan tudja, naponta hányszor nézegeted az exed profilját, és úgy döntött, hogy ideje véget vetni ennek a szánalmas viselkedésnek, így közbeavatkozott.

15. Egyszerűen sehol sem találod, akármennyit is keresed:

A “szakértők” szerint: nagyon ügyesen el tudnak rejtőzni, valószínűleg mégsem nézted meg mindenhol.

A megdöbbentő igazság: kevesen tudják, de a macskák időutazók. A tiéd valószínűleg valahol a feudális Kínában vadászgat. Nyugi, idővel haza fog jönni (valószínűleg).