medve 17 évig élt fogságban

A medve 17 évig egy szűk ketrecben élt. De most végre megteheti az első lépést a szabadság felé!

Képzeld el, hogy egy kis ketrecben töltöd az egész életedet, ahol nem tudsz szabadon mozogni. Soha nem érezél még füvet a lábad alatt, nem tudod milyen az, amikor friss víz éri a bőrödet. Ez nem hangzik valami jól. Mindenkinek egy szomorú és tragikus élet jut ilyenkor az eszébe és sajnos a barnamedve  Kai sorsa 17 éven keresztül pontosan ilyen volt.

Bruno Kai-t ellopták anyjától, amikor még nagyon fiatal volt,  majd egy kisméretű ketrecbe zárták. Itt élt 17 évet, ez a kis ketrec volt az otthona, Kai nem ismert semmi mást.

Kai egyike volt a “élő kiállításoknak” az Ainu Kulturális Múzeumban, Japánban. Egy külön ketrecben lakott, a közelében volt a 27 éves Hanako és Amu, és Kai testvére, Riku is.

medve 17 évig élt fogságban

Néhány évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy bezárják a kiállítást, és a terv az volt hogy a medvéket megölik.

A bezárás után a medvéket  egy ketrecekbe zárták, mert egyetlen japán állatkert sem volt képes ellátni őket. Szerencsére a Wild Welfare kapcsolatba lépett az Angliában található Yorkshire Wildlife Parkkal, amely nemzetközileg elismert állatok rehabilitációs központja.

Rögtön beleegyeztek abba, hogy ellássák Kait és a többi medvét is miután Japánból új otthonukba szállították őket.

Amikor megérkeztek a Yorkshire Wildlife Parkba, a négy medvéknek fogalma sem volt, milyen csodálatos meglepetés vár rájuk.

medve 17 évig élt fogságban

A két öregebb medvék, Hanakót és Amut speciális helyre zárták koruk miatt. Időre van szükségük a gyógyuláshoz.Az életük 27 éve alatt alig több mint négy lépést tettek.


De a testvérek, Kai és Riku szinte azonnal elkezdtek felfedezni új szentélyüket.

medve 17 évig élt fogságban

Most a medvéknek nagysok helyük van. Van mászókájuk, zöld fű, tó és annyi gyümölcs és méz ammenyit csak akarnak

Az alábbi videóban látjuk a pillanatot, amikor első lépéseit teszi a szabadságban  – és lehetetlen, hogy ne legyen hatással! Először a nagy medve egy kicsit óvatosan  szaglászik a  fűben de amint szabad kifut a ketrecből