Így segíthetsz a kóbor cicáknak télen

Így segíthetsz a kóbor cicáknak télen, ha nincs lehetőséged befogadni őket

Sok ember úgy gondolja, hogy az utcán élő macskák már hozzá vannak szokva a rossz körülményekhez, ők könnyedén átvészelik a fagyos éjszakákat és egyből találnak maguknak élelmet. Ez azonban közel sem így van.

Ők is vágynak a biztonságra, ezért a kóbor macskák barátságosan utánunk szegődnek, hiszen melegségre és szeretetre vágynak. Íme néhány tipp, hogy miként tudsz segíteni a kóbor cicákon, ha nem tudod befogadni.

Így segíthetsz a kóbor cicáknak

Készíts búvóhelyet

Hiába a hatalmas és meleg bunda, ilyen időkben bizony ők is fáznak. Az egyik legegyszerűbb módja a segítésnek az, ha építesz nekik egy menedékhelyet. Nem muszáj hatalmas palotát építeni, megelégszenek egy apró, de fedett hellyel. Ha lehetőségünk van, tegyünk be szalmát, ami kényelmet és melegséget nyújt.

Így segíthetsz a kóbor cicáknak télen

Tegyél ki élelmet és vizet

Ez az egyik legfontosabb dolog, amit megtehetsz értük. Tegyünk ki egy kis kupában vizet és egy kis ropogtatni valót, azonban figyelj oda, mert a víz ilyen időben hamar megfagyhat. Ha építettél a segítségre szoruló cicák számára egy kis kuckót, akkor a tálkákat ennek a közelében helyezd el.

Így segíthetsz a kóbor cicáknak télen

Mindig ellenőrizd az autód indulás előtt.

A macskák ilyen időben melegségre és fedett helyre vágynak. Sokszor fordul elő, hogy bebújnak az autók alá, vagy a kerék tetejére. Ha nem vagyunk elég körültekintőek, tragikus következményei lehetnek a motor beindításának. Indulás előtt nézzünk be a jármű alá és kopogtassuk végig a motorháztetőt.

Tartsunk össze! Oszd meg barátaiddal is ezt a cikket a Facebook-on, hogy ők is segíthessenek a kóbor cicákon.