hiúzok játszottak a kertben

A férfi egyik reggel furcsa hangra ébredt – kiment és váratlan látvány fogadta a teraszon!

Ha az ember elmegy az erdőbe túrázni, általában abban reménykedik, hogy lát néhány vadon élő állatot. De arra nem szoktunk számítani, hogy a házunk teraszán jelennek meg ezek az állatok. Még akkor sem, ha egy alaszkai erdő közelében élsz.

Tim Newton-t egy igazi meglepetés várta az egyik reggel a teraszán. Sokszor szokott túrázni a szomszédos erdőben és szinte mindig lát pár hiúzt, de a háza közelébe még soha sem merészkedtek.

“Csak arra keltem fel hajnalban, hogy valami furcsa hangot hallok a teraszról. Gyors felvettem a köntösömet és elhúztam a függönyt – ekkor láttam meg, hogy egy hiúz ücsörög ott, aki figyeltek a kicsinyeit. Az állatok csupán fél méterre voltak tőlem.” – mesélte Tim.

hiúzok játszottak a kertben

Az állatok épp egy jóízűt játszottak a terasz, a férfi pedig készített néhány fényképet róluk. Igazán különleges eseménynek lehetett szemtanúja, mert ezek az állatok egyáltalán nem szoktak a házak közelében járni. Tim nagyon örült, hogy sikerült néhány képet és videót készítenie a hiúzcsaládról.

hiúzok játszottak a kertben

Ezután az állatok elfutottak, de nem sokkal később visszatértek és hozták magukkal a család többi tagját is. A nagyra nőtt állatcsalád több, mint 40 percet töltött Tim teraszán és felettébb jól érezték magukat.

hiúzok játszottak a kertben

“Mindegyikük jól érezte magát, nem siettek sehova – nagyon jót játszottak és ismerkedtek a kerti bútorokkal.” – mondta a férfi, aki mindvégig a nappaliból figyelte őket.

Egy kis idő után az egyik kölyök észrevette az teraszajtó mögött rejtőző férfit és odament hozzá. Tim ekkor elvette a kamerát az arca elől és a kölyök nagyon megijedt tőle.

“Iszonyatosan megijedt tőlem, a szemei hatalmasra nyíltak és az állat menekülésre készen állt, de a többiek ebből semmit se vettek észre.” – mondta.

hiúzok játszottak a kertben

A hiúzcsalád még egy kis ideig a kertben játszott, majd az anya azt mondta, elég volt és visszamentek az erdőbe.

hiúzok játszottak a kertben

Ugye, milyen csodálatos történet? Ha Neked is tetszett, kérünk oszd meg barátaiddal a Facebook-on!