A kullancsszezon közepében vagyunk

Félelmetesen sok kullancs van 2018-ban: ezek a legveszélyesebb helyek!

A kullancsok minden évben fenyegetést jelentenek a természet kedvelőire. Nem csak az erdőkben találhatóak meg, de a városi parkokban és a füves területeken is könnyen össze lehet szedni a vérszívókat. Az oltással már sajnos elkéstünk, mert több hónap után biztosít csak védelmet.

Az agyhártyagyulladás és a Lyme-kór megelőzése érdekében csak annyit tehetünk, hogy a lehető legmesszibbről elkerüljük a kullancsokat.

A kullancsszezon közepében vagyunk

A kullancsok már az első melegebb hónapokban megjelennek, ám az igazi szezon csak áprilistól veszi kezdetét. Mivel a télen csak rövid ideig voltak nagy hidegek, az enyhe időjárás következtében több kullancs jelent meg a természetben.

A kullancsszezon közepében vagyunk

A paraziták az alábbi területeket árasztották el a legsűrűbben: a nyugati megyék, Balaton környéke, valamint a Duna-part. Ezen felül az északi és északkeleti megyékben is erőteljesen jelen vannak.

A szezon egészen az ősz végi lehűlésig tart ezért még hosszú ideig oda kell figyelnünk rájuk. 

Sokan azt hiszik, hogy a fákról hullanak le, pedig az aljzatnövényzetben várnak az áldozatukra. Ezért is jelentenek akkora kockázatot a bokrok és a füves területek. Legyen szó erdőről, parkról, vagy éppen kutyafuttatóról.

A kullancsszezon közepében vagyunk

Jó ötlet lehet a lábat és a nadrágot befújni kullancsriasztóval, de számos természetes ellenszert is találhatunk a kamránkban is.

Oszd meg barátaiddal is a cikket, hogy ők is elkerülhessék a kullancs csípést.