farkas és medve barátok lettek

A fotós olyan rendkívüli pillanatot örökített meg, amit valószínűleg senki sem fog újra látni!

A farkasok és prérifarkasok számára elképzelhetetlen az életben maradás a falkájuk nélkül. Ezt a fajta együttműködés nem csak a táplálék megszerzésében és eloszátásban segít, de egy rangsort is kialakít köztük, amellyel kapcsolatot alakítanak ki egymással.

Azonban nem minden állat él falkában – nagyon sok magányos élőlény található a természetben.

Néháyan, mint a medvék is hírhedten magányosak és csak rövid időt töltenek el többi társukkal. Ez teszi olyan lenyűgözővé a finn fotós fényképeit.

Amikor észrevette, hogy a két állat közösen fedezi fel Finnország egyik erdejét, nem hitt a szemének. Lassi Rautiainen tudta, hogy még egy ilyen rendkívüli pillanat nem lesz az életében, ezért azonnal kamerát ragadt!

farkas és medve barátok lettek

A magányos nőstény farkas és a barna medve több napot is eltöltöttek egymással. A fotós 10 napon keresztül figyelte őket, szinte már az életük részévé vállt. Látta, hogy a két állat megosztja egymással a zsákmányt és mindent együtt csináltak.

De miért viselkednek ilyen különösen? Lassinak volt egy ötlete… Ez a viselkedés valóban rendkívüli két ennyire különböző faj között. Az állatok mindig a saját fajuk túléléséért vadásznak, de a férfi képei tagadhatatlanok voltak: a két állat szoros barátságot kötött.

Egy külső megfigyelő számára iszonyatosan furcsa lehet azt látni, ahogy a hatalmas medve közeledik az apró farkas felé. Először azt gondolnánk, hogy saját magának viszi a zsákmányt és ha hozzáér a farkas, a medve nekiesik. Ez azonban nagyon távol áll a történtektől!

Hogy az egész történetet még érdekesebbé tegyük, úgy tűnik a farkas nem csak ezzel az egy medvével kötött ismeretséget. A környék többi medvéje is tárt mancsokkal üdvözölte a fiatal farkast a társaságukban.

A fotós nem tudta mi hozza így össze az állatokat, de a kapcsolatuk meglehetősen kivételes.

Bármi is legyen az oka ennek a különös barátságnak, a kapcsolatuk egy kicsivel varázslatosabbá teszi a életet.

Hihetetlen, hogy milyen egzotikus és gyönyörű kapcsolat van a két állat között. Ugye, milyen csodálatos, hogy ezeket a fantasztikus pillanatokat sikerült megörökítenie Lassi-nak?

Oszd meg ismerőseiddel, ha szerinted is varázslatos képek készültek.