Veronika háziszere – ha ezt használod a kutyádon, soha többé nem lesz benne kullancs!

A kullancsok minden nyáron visszatérő problémát jelentenek az emberekre és az állatokra egyaránt, de Veronica trükkjét alkalmazva nem kell emiatt aggódnunk. A nyári meleg egyet jelent a kullancsok megjelenésével. Ezek az aprócska állatok nem csak ránk, de kedvenceinkre is nagy veszélyt jelentenek.

Veronica Blom egy 29 éves fiatal hölgy, aki rendszeresen jár túrázni kedvenceivel és mindig küszköd a kullancsokkal. Miután elege lett az élősködőkből egy egyszerű házi praktikával szabadul meg tőlük.

“Vidéken lakok a két kutyámmal és rendszeresen járunk túrázni a közeli erdőbe. Általában 5-6 kullancsot szoktam találni a két kutyámon, de mióta ezt az egyszerű trükköt használom a kullancsok már nem jelentenek problémát. Mióta rátaláltam erre a fantasztikus ötletre, nem kell aggódnom a kullancsok miatt.” – mesélte Veronica.

Csak egyetlen hozzávalóra lesz szükséged, ami nem más mint a kókuszolaj. A hölgy azt mondja, hogy három héten keresztül bekente kedvencei nyakát és hátát az olajjal és ezután egyetlen kullancsot sem talált bennük.

“Egy kicsit felmelegítem az olajat, hogy folyós legyen, majd 5-10 cseppet csepegtetek a kutyák nyakára és hátára. Ezek azok a testrészek, ahol a legtöbb kullancsot találtam bennük, tehát nem kell az egész kutyát eláztatni az olajban.”

Veronica szerint azért nem szeretik a kullancsok a kókuszolaj illatát, mert túlságosan édes a számukra. Ezen felül a kutyák bőre az olajtól egy kicsit csúszóssá vállt, ezért képtelenek benne megkapaszkodni.

A kókuszolaj egy természetes szer, ami veszélytelen az állatokra és ránk nézve is. Oszd meg barátaiddal is ezt a hasznos tanácsot, hogy ők is kipróbálhassák kedvenceiken.