Ez a nő hazavitt egy félig halott halat. 2 héttel később hatalmas meglepetést talál az akváriumban!

Számos oka lehet annak, ha az ember úgy dönt, hogy örökbe fogad egy állatot. Egyesek csak egy szerető kedvencet akarnak maguk mellé, mások pedig egy megmentésre szoruló állaton akarnak segíteni.

Ha az örökbe fogadást emlegetjük, legtöbbször kutyákra és macskákra gondolunk, de nem csak őket lehet megmenteni. Rengeteg más állatnak is szüksége van a törődésre és a szeretetre.

Egy reddit felhasználó, aki az Astilaroth nevet használja egy halról szerzett tudomást, aki nagyon rossz állapotban volt. A betta hal egy kisállat kereskedésben élt, de szegénykével egyáltalán nem foglalkoztak és már a halál szélén lebegett.

Amikor a nő bement a boltba, elmondta a tulajnak hogy egy árva centet sem hajlandó fizetni a halért, de ő segíteni akar rajta és haza szeretné őt vinni. A tulajdonos megengedte a hölgynek, hogy hazavigye a halat, de egyikőjüknek sem volt arról fogalma, hogy a kis hal túléli-e az utazást.

Miután a nő hazavitte a halat, azonnal elhegyezte egy sóoldatos akváriumban, hogy a rothadó uszonya minél hamarab meggyógyuljon. Sajnos a jobb környezet mit sem ért, és úgy tűnt hogy a hal el fog pusztulni – néhány nap múlva az uszonyai elkezdtek leválni róla, és a hal nem evett 10 napig.

Astilaroth már nagyon aggódot, már csak a csodában bízott. Két hét múlva azonban a halacska hirtelen enni kezdett és kezdte visszanyerni a régi alakját. Lassan, de biztosan erősödni kezdett, így a nő áttette őt egy nagyon akváriumban, ahol már kényelmesen élhet.

Miután átkerült az új akváriumba, a hal uszonyai rohamos léptekben kezdtek nőni – egy hónap múlva pedig már Astilaroth egy egészséges betta halat láthatott.

Az elkövetkező néhány hétben a hal visszanyerte a régi formáját: teljesen egészséges lett és gyönyörű kobalt színben pompázott. Astilaroth örökké emlékezni fog a víz tetején lebegő beteg hal képére, de nagyon hálás amiért képes volt megmenteni az életét.

Nézzétek, milyen gyönyörű hal lett belőle! Ezúton is köszönjük az állatbarát hölgynek, hogy kimentette őt abból a szörnyű környezetből és mindent megtett az életéért.