Ez a férfi minden nap órákat utazik, hogy megmentse a szomjhalál elől menekülő állatokat!

Szomália és Kenya a történelmének talán a legsúlyosabb szárazságával küzd. Ez miatt már százak lelték halálukat, a legelőhiány miatt pedig a vadonélő állatok is szenvednek.

A globális felmelegedést tagadóknak itt egy újabb példa, hogy mi fog történni a bolygónkkal, ha ezután is homokba dugjuk a fejünket.

Ebből az ember embernek farkasa szituációból emelkedik ki Patrick Kilonzo Mwalua. A férfi pénzt és fáradságot nem kímélve menti meg a szavannák állatait. Minden nap órákat autózik, hogy friss vizet szállítson a kenyai Tsavo Nemzeti Park-ban élő szomjazó állatoknak. Mint minden terület, ez a park is a szárazsággal küzd, ráadásul a felmelegedésnek köszönhetően a szokásosnál is kevesebb a csapadék.

Ez a férfi minden nap órákat utazik

Patrick egyébként a nemzeti parkban csak önkéntesként segítkezik, de az egyik nap megunta, hogy a szomjazó állatokat kell néznie. Bérelt egy vízszállító teherautót és elhatározta, hogy majd ő feltölti friss vízzel a tározókat.

Ez a férfi minden nap órákat utazik

Ez a férfi minden nap órákat utazik

A férfi főállásban egyébként farmer, de miután végzett a munkával, feltölti az autóját és elindul a parkba, hogy segítsen az állatokon. Mondanunk sem kell, hogy az elefántok, zebrák, antilopok és bivalyok mennyire örülnek a férfi megérkezésének. Patrick jelenti számukra a túlélés kulcsát.

Mikor meglátják a férfi autóját, tudják mi fog következi és egyre többen és többen köré gyűlnek.

Ez a férfi minden nap órákat utazik

Ez a férfi minden nap órákat utazik

Ez a férfi minden nap órákat utazik

Ezelőtt akár több kilométert is gyalogolniuk kellett az állatoknak, hogy vízhez juthassanak. Ez a gyengébb és fiatal állatokat nagyon megviselte, ráadásul nem mindig jártak sikerrel.

Patrick elhivatottsága nem ismer határokat: még egy saját önkéntes csapatot és összeszedett annak érdekében, hogy Kenya legnagyobb nemzeti parkjáról és a benne élő állatok védelméről tartson előadásokat a helyi iskolás gyermekeknek.

A férfi története hamar körbejárta a világot és miután eljutott néhány amerikai állatvőd szervezethez, hamar adománygyűjtésbe kezdtek. A GoFundMe adománygyűjtő oldalon bárki támogathatja a kezdeményezést, ezzel segítve Patrick munkáját. Itt részletes információt kaphatunk Patrick munkájáról.

Ez a férfi minden nap órákat utazik

Például azt is leírja, hogy a tartálykocsi vízzel való megtöltése naponta átlagosan 250 dollárba kerül neki, ami átszámolva kb. 70.000 Ft-ot jelent.

Ez a férfi minden nap órákat utazik

Eddig 430.000 dollár gyűlt össze az oldalon, ami az önkéntesek toborzására és az állatok megmentésére fordítanak.

Ez a férfi minden nap órákat utazik

Milyen találó az utolsó képen a szuperhősös póló, hiszen Patrick tényleg a park hőse, aki minden erejével az állatok megmentésére koncentrál.

Oszd meg barátaiddal a cikket, ha szerinted is csodálatra méltó a férfi tevékenysége!