Először engedték ki a cirkuszi oroszlánt

Először engedték ki a cirkuszi oroszlánt: meghatóan reagált a szabadságra!

Könnybe fog lábadni a szemed, ha meglátod, hogyan viselkednek a cirkuszi állatok, akiket végre szabadon engedtek. Napjaink egyik legnagyobb vitája az állatok cirkuszban és állatkertben való tartása. Kínzás-e a bezártság és az idomítás, vagy kölyökkoruk óta már megszokták, ezért nem rossz ott nekik?

A vélemények nagyon különbözőek, de ha megnézzük az alábbi videót, akkor észrevesszük, hogy a szabadságnál semmit sem élveznek jobban. Nem hiába hívják őket vad állatoknak, a természet az ő élőhelyük.

Először engedték ki a cirkuszi oroszlánt

A Born Free Foundation nevű állatvédő szervezet már évek óta küzd a cirkuszi állatok megmentése érdekében és készítettek egy összefoglaló videót, melyben az állatok szabadon engedését mutatják be. Ezeket az állatokat nem olyan régen mentették ki a cirkuszokból, később pedig visszaengedték őket az eredeti élőhelyükre – nagyon megható látni, ahogy élvezik a hempergést a friss füvön.

A szervezet a megmentett állatokat először egy menedékhelyre viszik, ahol adnak egy kis időt az állatoknak, hogy megerősödjenek és felkészüljenek egy teljesen új életre. Csak ezután engedik őket ki a szabadba, ahol végre boldogan élhetnek.

Először engedték ki a cirkuszi oroszlánt

Soha többé nem kell visszatérniük az apró ketrecekbe és veszélyes mutatványokat sem kell bemutatniuk. Soha többé nem idomítják őket és nem vakuznak a turisták a szemükbe. Mi nagyon örülünk, hogy végre olyan életet élhetnek, amit a kezdetektől fogva megérdemeltek. Az alábbi videóban látható a sok-sok állat szabadon engedése.