Elképesztő élőlényt fogtak ki a tengerből

Elképesztő élőlényt fogtak ki a tengerből – a tudósok is csak találgatnak, hogy mi lehet!

A legénység csak halat szeretett volna fogni, ám nagyon meglepődtek amikor ez a fura szerzet lógott a horog végén. Az állat teljes mértékben egyedülálló: az alakja, a színe és még a szeme is. A Dr. Pescado nevű hajó kapitánya, Jaime Rendon nem hétköznapi történetet osztott meg a nagyvilággal.

Az eset Mexikóban történt, Cabo partján, ahol a férfi és barátai csak egy átlagos hétvégi horgászatra indultak. Minden a szokásosan zajlott, kapásból sem volt hiány. Az egyik pillanatban azonban egy nagyon furcsa élőlényt emeltek ki a fedélzetre.

Elképesztő élőlényt fogtak ki a tengerből

A reszelős bőréből a horgászok arra a következtetésre jutottak, hogy valamiféle cápaféleséggel van dolguk, ám ehhez hasonló állatot még soha sem láttak. A szájából óvatosan eltávolították a horgot, majd gyorsan készítettek róla néhány képet, ezután pedig vissza is engedték a tengerbe.

Elképesztő élőlényt fogtak ki a tengerből

Elképesztő élőlényt fogtak ki a tengerből

Az elkészült képeket egy tudósokból álló csapat vizsgálja, hogy megállapítsák milyen állattal van dolguk.

A legfrissebb hírek szerint egy Cephaloscyllium ventriosum nevezetű cápafajhoz tartozhat ez a nem mindennapi példány, bőre pedig azért lehet ilyen fehér mert hiányzik belőle a pigment.

Ha érdekesnek találtad a cikket, kérünk oszd meg barátaiddal is a Facebook-on!