Egy turistának sikerült levideóznia az óceán legnagyobb lakóját

Egy turistának sikerült levideóznia az óceán legnagyobb lakóját

Ha néhány nappal ezelőtt megkérdezte volna valaki, hogy melyik a világ legnagyobb élőlénye, akkor valószínűleg nem tudtunk volna pontosan megmondani. De e videó után már mindenki tudni fogja! A világ legnagyobb emlőse nem mást, mint a kékbálna. De hogy mégis mekkora? Egyes példányok megnőhetnek akár 35-40 méteresre is, de általában 25 méter hosszúak. A súlyuk pedig elérheti a 180 tonnát. Csak, hogy tudjuk mégis mekkorák: a szívük akkora, mint egy közepes autó.

Évszázadokkal ezelőtt még minden óceánban megtalálhatóak voltak, de az orvvadászoknak köszönhetően napjainkban már csak az Indiai-óceánban és a Csendes-óceánban fordulnak elő. Sajnos még napjainkban is vadásszák ezeket a gyönyörű élőlényeket, akik a világ egyik legcsodálatosabb emlősei. Nagyon sokan félnek ettől az állattól, de hatalmas méretük ellenére nagyon barátságosak és kedvesek. Ha nem hiszed el, akkor az alábbi videó garantáltan meg fog erről győzni!

A videóban szereplő turisták kihajóztak az óceánra, ahol nem mindennapi élményben lehetett részük. Egy óriási kékbálna közelített hozzájuk, később pedig elúszott alattuk és megmutatta a hatalmas száját. Hihetetlen és egyben gyönyörű felvétel született, aminek legszívesebben mi is részese lennénk.