Ilyen, amikor a világ legnagyobb emlőse, a bálna, simogatást kér

Megható és lenyűgöző viselkedés. Ilyen, amikor a világ legnagyobb emlőse, a bálna, simogatást kér!

Elképesztő élményben volt része egy mexikói turistacsoportnak a Baja California öblében, amikor elmentek egy bálnalesre. A hajóút közepén odament hozzájuk két barátságos szürke bálna, akiket nem csak megcsodálhattak, hanem meg is simogathatták őket.

Jeff Pantukhoff természetfotós már évek óta szervez túrákat a San Ignacio öbölben, szerinte ez az egyetlen olyan hely a világon, ahol az embereknek ilyen különleges élményben lehet részük. Nem csak megcsodálhatják ezeket a gyönyörű állatokat, de személyes kapcsolatba is léphetnek velük. A fotós elmondta, hogy ezek a szelíd óriások gyakran felveszik a kapcsolatot az emberrel és szó szerint kérik a simogatást. (A videót a cikk alján tudjátok megnézni!) 

Ilyen, amikor a világ legnagyobb emlőse, a bálna, simogatást kér

Gyakran előfordul, hogy odaúsznak a hajókhoz és szeretik, ha az emberek megérintik, megsimogatják őket.

Ilyen, amikor a világ legnagyobb emlőse, a bálna, simogatást kér

“Sok embernek ez egy életre szóló élmény jelent ez a nem mindennapi találkozás és nekem is a mai napig elmondhatatlan örömöt okoz.” – mondta Pantukhoff, aki már hosszú évek óta természetvédőként is tevékenykedik.

1995-ben megalapította a The WhaleMan Foundation nevenetű szervezetet, melynek keretében a bálnák és az óceánok védelméért küzd.

Ilyen, amikor a világ legnagyobb emlőse, a bálna, simogatást kér

A szürke bálnák kifejezetten gyönyörű és monumentális állatok. A kifejlett példányok elérhetik a 10-15 méter hosszúságot, a súlyuk pedig közel 40 tonna. Bőrszínűk általában sötétszürke, de egyes példányok pigmenthiányban szenvedne, vagy a rájuk tapadó tengerimakkok miatt fehér foltokkal rendelkeznek.

A szürke bálnának látványos párafelhőket fújnak ki, amik akár négy méter magasra is törhetnek, s a nyugodt tengeren még egy kilométerről is észre lehet venni.