A bálna megindul a nő felé támadó szándékkal. Amikor rájön, hogy miért, könnyekben tört ki!

Az állatok sokkal bátrabbak nálunk – ez a történet pedig tökéletes bizonyíték erre. Nan Hauser már 28 éve kutat bálnák után és búvárkodik, de soha nem történt vele olyan dolog, mint amilyen a Csendes-óceán déli részén található Cook-szigetek közelében.

Nan egy kutatási és filmes túrán volt, ahova egy kamerás csapat is elkísérte őt, akik végig filmezték az egész utat. A csapat épp egy részletet készített egy csoport hosszúszárnyú bálnával. De ezen a találkozáson olyan dolog történt, amit soha nem fognak kiverni a fejükből!

Az egyik óriási bálna egyszer csak Nan felé kezdett úszni és elkezdte őt bökdösni. “Folyamatosan hozzám ért és nem is akarta abbahagyni.” – mesélte Nan a The Dodo-nak.

“Megpróbáltam arrébb menni, de még így sem hagyott békén. Végül felemelt a vízből az uszonyán. A szemét folyamatosan rajtam tartotta és fogalmam sem volt, hogy mit akarhat tőlem.”

Egy idő után Nan csak egyre jobban félt, már arra is gondolt, hogy a bálna meg fogja őt sebesíteni.

“Azt hittem, hogy a csapat lefilmezi a halálomat. Egy ekkora állat pillanatok alatt képes összeroppantani.” – mondta.

Végül kiderült, hogy a bálnától nem kell félnie, inkább a körülötte úszkáló tigriscápától. A hatalmas bálna csak jelezni próbált neki, hogy veszélyben van az élete.

“Teljesen biztos voltam benne, hogy meghalok.” – jegyete meg Nan.

A bálna felvette Nant a hátára és a hajójuk felé vette az irányt. Amikor a közelébe ért a nő egyszerűen átugrott rá.

“Az arcomra tettem a kezem és elkezdtem sírni.” – mesélte. Nem tudom megmondani, hogy azért sírtam mert megkönnyebbültem, vagy azért, mert épp most éltem át életem legcsodálatosabb dolgát.

Nan Hauser szerint az elkészült videók is bizonyítják, hogy milyen empatikus állat a bálna, aki ösztönből védi meg a nála kisebb és gyengébb élőlényeket.

“Annak ellenére, hogy ez egy teljesen őrült tapasztalat volt, megtiszteltetésnek érzem magam, hogy ez történt” – mondta Nan.

A bálnák valóban lenyűgöző élőlények, de veszélyeztetve vannak. Kérünk oszd meg barátaiddal a cikket, hogy ők is értesüljenek erről a nem hétköznapi történetről.