Az elefántot az orvvadászok fejbe lőtték

Az elefántot az orvvadászok fejbe lőtték. A kétségbeesett állat odament az emberekhez és ezt tette!

Az elefántok a világ legokosabb állatai közé tartoznak, amit a hatalmas intelligenciájuknak és a remek problémamegoldó készségüknek köszönhetnek. Számos videóban találkoztunk már olyan elefántokkal, akiknek valami problémát kellett megoldaniuk és ügyesen helyt álltak a feladatban.

Az alábbi videóban szereplő elefántnak sajnos egy igen komoly problémát kell megoldania: a zimbabwe-i orvvadászok fejbelőtték ezt a szegény állatot, de olyan kemény volt a csontja, hogy megfogta a golyót.

Az elefántot az orvvadászok fejbe lőtték

Afrikában sajnos nagyon elterjed az elefántvadászat, akiket csak a csontjaikkért keresnek az orvvadászok. Az állami szervezetek folyamatosan üldözik a vadászokat, de soha nem tudják őket véglegesen lekapcsolni. Ez a példány is az orvvadászok áldozata lett, de szerencséjére ő megúszta élve.

Az állat annyira kétségbeesett, hogy a helyi emberekhez fordult segítségért. A golyó a “halálos pont”-ot csupán pár centivel kerülte el.

Az elefántot az orvvadászok fejbe lőtték

Ha ezen a részen találják el az elfántot, azonnal belehalt volna a találatba. A helyiek hívták az orvosokat, akik azonnal segítettek a bajbajutott állatnak. A seb már el volt fertőződve, így azonnal cselekedniük kellett. Egy gyors röntgenezés után már tisztán látták a koponyába fúródott golyót, így könnyen el tudták azt távolítani.

A beavatkozás sikeres volt, eltávolították a golyót és az elefánt boldogan távozhatott.