albínó elefánt

Azt gondolta csak egy átlagos elefántcsordát fotóz majd, de ekkor meglátta az egyik kis elefántot!

Már önmagában csodálatos élmény az afrikai szavanna állatait megfigyelni. Nicki Coertze-t érte az a szerencse, hogy lefotózhatta ezeket az állatokat és egyszer csak olyan meglepetésben volt része, hogy hirtelen azt sem tudta mit csináljon. Amikor körültekintett, észrevett egy nagyon különleges elefántbébit, aki az édesanyja mögött kullogott.

Az emlősök közül tízezerből csupán 1 születik albínónak. Ez egy nagyon ritka bőrpigmentációs zavar, ami az emberek között gyakrabban elfordul, mint az állatvilágban. Az állatok között olyan ritka, hogy könnyen számon tartható az albínó állatok száma.

Ebben az elefántcsordában is rejtőzött egy ilyen kölyök, aki eddig rejtve maradt az emberi szemek elől. A borjú a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban született és hamar a látogatók egyik kedvencévé vált. Ez a kis rózsaszín elefánt szinte világít a szürke társai mellett.

albínó elefánt

albínó elefánt

A park vezetője elmondta az egyik angol újságnak, hogy rettentően vigyáznak a borjúra és szerencsére nem közösítette őt ki a csordája, de így is nehezen fog boldogulni a vadonban.

albínó elefánt

albínó elefánt

Így, hogy a bőre sokkal világosabb, egyúttal érzékenyebb is a napra és ez a forró Afrikában nagy gondot jelent. Ezen felül az albínó állatok gyakran megvakulnak néhány év elteltével.

albínó elefánt

De mivel az elefánt egy nemzeti parkon belül született, a vadőrök szemmel tudják őt tartani és ha bármi gond adódna, akkor tudnak neki segíteni.

albínó elefánt