A hajléktalan fiú maga mellé fogadja a kóbor kutyát, hogy ne legyen magányos

Három évvel ezelőtt a Fülöp-szigeteki Maria Kab lefotózott egy alvó 11 éves hajléktalan kisfiút, ahogy egy kutyakölyköt ölel. A hajléktalan fiú és a kutya története gyorsan elterjedt világszerte, írja a helyi Coconut Manila.

A hajléktalan fiú a 11 éves Rommel Quemenales, aki egy bolt mellett aludt Quezon Cityben, amely a főváros Manila egyik  városrésze.

A hajléktalan fiú maga mellé fogadja a kóbor kutyát

Miután Rommel képei híressé váltak, egy helyi újságíró csapat úgy döntött, megkeresi őt és kideríti miért került utcára. Habár Európában ritka a hajléktalan gyermek, a világ számos országában ez jelentős probléma – például a Fülöp-szigeteken.

A csapatnak sikerült megtalálnia Rommelt a bolt előtt, ahol pénzt koldult a túlélésért, és elmondta nekik, hogy azért fogadta maga mellé a kis kutyát, mert magányosnak érezte magát. Ezenkívül a kutya védelmet nyújtott.

A hajléktalan fiú maga mellé fogadja a kóbor kutyát

Rommel elmondta a Coconut Manilanak, hogy a kutya kölyök, akit Badginak hív, megvédi őt a többi utcai gyerektől, akik megpróbálják ellopni a nap folyamán megszerzett pénzét. Azt mondja, hogy Badgi megijeszti azokat, akik a közelükbe jönnek, de Rommel szerint a gyerekek azért félnek, mert úgy hiszik, hogy veszett.

A Fülöp-szigeteken nincs megfelelő oltási program, így a kutya harapása végzetes lehet.

A hajléktalan fiú maga mellé fogadja a kóbor kutyát

Bár Rommel az utcán alszik, nem teljesen hajléktalan. Ha elég pénze lesz, elutazik a nővéréhez és annak férjéhez, akik távol élnek Manilától. Rommel szülei elváltak, amikor még fiatalabb volt. Az apja úgy döntött, hogy elhagyja a családot egy másik nő miatt, majd röviddel azután, hogy Rommel anyja találkozott egy másik férfival, ő is úgy döntött, hogy elhagyja a fiát.

A hajléktalan fiú maga mellé fogadja a kóbor kutyát

Rommel elsődleges célja az iskola megkezdése, ami szintén fontos oka annak, hogy pénzt keres az utcán, a Fülöp-szigeteki fővárosban. Az utcán összegyűjtött pénz megmentheti őt és bejuthat az iskolába.

Nagy tervei és reményei vannak a jövőre nézve, és mert szereti az állatokat, reméli, hogy egy nap állatorvos lehet.

Annak ellenére, hogy úgy tervezte ő szerzi meg a pénzt az iskolai oktatásért, a helyi adományok elkezdtek özönleni, amikor a Fülöp-szigeteken híressé vált. Ez azt jelenti, hogy el tudta kezdeni az iskolát, így most közelebb került ahhoz a nagy álmához, hogy állatorvossá váljon.