A férfi kutyái nem hagyták abba az ugatást. Miután kinéz az ablakon, még a lélegzete is eláll!

A férfi kutyái nem hagyták abba az ugatást. Miután kinéz az ablakon, még a lélegzete is eláll!

Ha a város szélén lakunk, akkor gyakran találkozhatunk vadon élő állatokkal. Nem számít, hogy a világnak melyik részén lakunk – az állatok mindenhol körbevesznek minket. Természetesen veszélyes állatok is élnek kint, akiktől a házunkban biztonságban lehetünk.

A vadon élő állatok nem túl sűrűn jelennek meg a közelünkben, legtöbb esetben kerülik a megvilágított és forgalmas helyeket. Kivételek azonban mindig vannak!

Phil Hendra egy ilyen sokkoló kivételnek lehetett a tanúja, amikor az udvarában egy nem várt vendég ücsörgött. A férfi Floridában él a családjával, szüleivel és kutyáival.

Az egyik nap a kutyák megállás nélkül, egész reggel ugattak, amíg a férfi meg nem nézte mi történt. Először azt hitte a rossz időjárás, vagy a forgalom miatt ugatnak, de amiko kinézett a verandára, nem hitt a szemének!

A férfi kutyái nem hagyták abba az ugatást

Egy nem mindennapi vendég ücsörgött a bejárti ajtó előtt: egy floridai párduc volt az. Phil nem hitt a szemének és gyorsan megragadt egy fényképezőgépet, hogy megörökíthesse ezt a hihetetlen pillanatot.

A nagymacska teljesen nyugodtnak tűnt, csak ücsörgött a tornácon. A férfi egy pillanatra bepánikolt, amikor a fényképezőgép hangjával felhívta magára a figyelmet, de szerencsére semmi sem történt. A nagymacska egy pillanatra ránézett, majd ugyan úgy üldögélt tovább, mint eddig.

A párduc amilyen gyorsan érkezett, olyan gyorsan is távozott: körülbelül 20 percig volt a kertben, miután eltűnt. Phil és családja azóta egyszer sem látta őt, minden bizonnyal visszament a természetes élőhelyére.

Bár a vadmacska, amely a verandán pihent, hivatalosan a floridai párduc nevet viseli, azonban ez félrevezető. Valójában ezek az állatok nem párducok, hanem pumák.

A férfi kutyái nem hagyták abba az ugatást

Ez a fajta puma csak Floridában található meg, a nevét pedig 1982-ben kapták az állam nevéről. 2013-ban a kutatók jelentése szerint csupán 160 példány él a vadonban.

Ezért is olyan hihetetlen dolog találkozni ezzel a vadmacskával, főleg ha az a kertünkben pihengél.