7 hónap után találta meg a gazdi az elkóborolt kutyáját

7 hónap után találta meg a gazdi az elkóborolt kutyáját – a találkozás könnyeket csalt a szemünkbe

Évente több, mint 6 millió kutya kerül menhelyre szerte a világon, és legtöbb esetben a gazdi a felelős. Kiteszi kutyáját az utcára, mert már nem akarja többé gondját viselni, vagy egyszerűen csak nem kell neki már többé. De nem mindig a gazdi a felelős: rengeteg olyan eset van, amikor a kutyusok szöknek meg otthonról és sajnos nem találnak vissza. Ekkor szokott jönni a sintér, aki beviszi a kóbor kutyákat a menhelyre és ott várakoztak tovább.

Minden gazdi vigyázzon kedvencére, és ne hagyja hogy az utcára vagy a menhelyre kerüljön, mert aki egyszer bekerült, az nem biztos hogy ki is fo. A menhelyi kutyák csupán 15-20%-át sikerült visszajuttatni az eredeti gazdájához. Ha nem jelentkeznek érte akkor vagy örökbe adják, vagy rosszabb esetben elaltatják őket.Ezek nagyon nem biztató számok, sajnos! De, most mutatunk Nektek egy boldog végkifejletű sztorit!

Dora hét hónapja szökött el otthonról, átugorta a kerítést mert nagyon megijedt a tűzijátékoktól. A gazdi égen és földön kereste, de sajnos sehol sem találta kedvencét. 7 hónap után azonban a beültetett chipnek köszönhetően sikerült megtalálni az elszökött ebet. Azt nem tudjuk, hogy mi tartott ilyen sokáig, ha a kutyában chip volt, de a lényeg hogy újra együtt vannak. A találkozás nagyon meghatóra sikerült: A kutya farokbehúzva ment oda rég nem látott gazdájához, majd olyan szorosan bújt hozzá amennyire csak lehetséges. Ezért érdemes chipet ültetni kutyáinkba! Reméljük, sokáig együtt lesz még a család!