16 állat, amelyről valószínű még soha nem hallottál ezelőtt!

A tenger mélységében, Madagaszkár erdőiben, és még az afrikai szavannákon is van több tucat olyan állat, amelyek hihetetlenül egzotikusak. Ez a sok furcsa állat áldás fotósoknak, és igazi puzzle azok számára, akik a neten látják ezeket a képeket.

Az ő első kérdésük, ami felmerül bennük: ez Photoshoppal készült, vagy tényleg létezik? A természet hozta létre ezeket a bizarr állatokat, és ők biztosan nem használtak Photoshoppot vagy egy művész fantáziáját. Bemutatunk 16 fotót a világ legbizarrabb, de még mindig nagyon is valóságos állatairól.

Havasi kecske

A havasi kecske az emlősök osztályának a párosujjú patások rendjéhez, ezen belül a tülkösszarvúak családjához és a kecskeformák alcsaládjába tartozó faj. Nemének egyetlen képviselője. A havasi kecske nem a házikecske, hanem a zergék rokona.

Panda-hangya

Több, mint 3000 olyan fajjal büszkélkedik a Mutillidae darázs család, amiknek szárnyatlan nőstényei a szőrös hangyákra hasonlítanak. Chilében élnek és az igazán fájdalmas szúrásukról ismertek. A fekete és fehér példányokat, a kínai óriás panda után, panda-hangyaként is nevezik.

Umbonia spinosa

Ezek a tüskés bogarak a kabócákkal állnak rokonságban, és csőrükkel átlyukasztják a növények szárait, amiből kiszívják a nedveket. Azonban különleges külsejük számos eddig még megválaszolatlan kérdést állít a tudósok elé.

Madagaszkári csíkos tanrek

Ez az apró tanrek az egyetlen olyan ismert emlős, ami képes ciripelni.

Kacsafarkú szender

Ez a lepkeféle pontosan úgy néz ki, mint egy kolibri. Érdekesség, hogy meglepően jól tudja megkülönböztetni a színeket.

Glaucus atlanticus

Másik néven: kék sárkány. A tengeri csigafélékhez tartozik. A gázokkal teli gyomra miatt meleg óceáni vizek felszínén lebeg ez a jószág.

Nagy mara

A nagy mara egy gyors, nyúlra és apró szarvasra egyaránt emlékeztető dél-amerikai rágcsáló, a törpe mara mellett nemének egyetlen képviselője. A vízidisznó és a hódok után a nagy mara a legtermetesebb rágcsálófaj a világon.

Kiwa

A Kiwa mélytengeri tízlábú rákok neme, melybe mélytengeri hidrotermális hasadékokban és szénhidrogén-szivárgásokban élő, nem fotoszintézis-alapú ökoszisztémákban élő rákok tartoznak.

Kaliforniai uszkárlepke

2009-ben Venezuelában fedezték fel ezt a fajt, de még mindig nagyon kevés információ áll a rendelkezésünkre vele kapcsolatban.

Szajga-antilop

Az eurázsiai sztyeppék lakója ez a fura szerzemény, ami a különösen szokatlan, túlméretezett, rugalmas ormányáról vált híressé.

Kék papgájhal

Ez a fényesen csillogó kék hal az Atlanti-óceán vizeiben él, és idejének 80%-át táplálékkereséssel tölti.

Papucscsőrű madár

A papucscsőrű madár vagy papucscsőrű gólya a madarak osztályának a gödényalakúak rendjébe, ezen belül a papucscsőrűmadár-félék családjába tartozó Balaeniceps madárnem egyetlen faja.

Okapi

Ez az emlős a Kongói Demokratikus Köztársaságban őshonos. A zebracsíkok ellenére a zsiráfokhoz áll a legközelebbi rokonságban.

Narvál

Ez a fogas bálna a sarkvidéki vizekben él, és húsáért, illetve a csont agyaráért több mint 1000 éve vadásszák.

Admadilló-gyík

Tökéletesen tudja álcázni magát a tüskés sárkány, hiszen ezzel a színnel a sivatagi homokban teljesen el tud rejtőzni. Van egy hamis feje is ennek a gyíknak, ami alá el tudja rejteni az igazi fejét.

Bolyhos tehenek

Az aranyos bolyhos teheneket az amerikai Iowa államban, Adel városában tenyészti Phil és Matt Lautner a saját gazdaságukban. Ezeket az ápolt szőrű teheneket főként eladásra tenyésztik, de gyakran vesznek részt különböző versenyeken, ahol rengeteg díjat zsebelnek be.